Skip to main content

Spraytan


Een snelle en veilige manier van bruinen zonder schadelijke UV stralen.

Spraytan
Wil jij op een veilige en snelle manier een stralende teint krijgen? Dan is een Spraytan zeker iets voor jou.

Om een gezonde huid te behouden, raad ik zonnebaden of een zonnebank ten sterkste af. Hiervan zal je huid alleen maar meer zonneschade oplopen, want je wordt op korte tijd rechtstreeks blootgesteld aan UV-stralen. Laat dat nu iets zijn wat je ten alle tijd wil vermijden. Het risico op huidkanker zal aanzienlijk verhogen én permanente schade aan je huid is meteen verzekerd.

Je wil dus op zoek naar een gezond en veilig alternatief. Een spraytan bezorgt je alle voordelen van prachtige faux tan én het is een gezond alternatief.

Wat mag ik verwachten van een spraytan?

Je kan bij Beau-vie kiezen uit 2 prachtige tinten die jou een gevoede en stralende huid met een All Over Glow bezorgen. Afhankelijk hoelang je deze kleuren op je huid houdt voor je ze afspoelt, zal de kleur intenser worden. Jij geniet de dagen na je tanning gegarandeerd van een exotisch resultaat dat er fris uitziet én aanvoelt.

Bij Beau-vie werk ik met het merk Moroccan Tan. Naast pure organische Argan Olie bevatten deze producten ook krachtige antioxidanten die zorgen voor een diepere, rijkere, langhoudende en natuurlijk uitziende tanning. De producten die ik gebruik zijn dierproefvrij, vegan, parabeen en PEG-vrij.

Is het je eerste keer? Geen nood. Ik leid je volledig doorheen de spraytan en zorg ervoor dat je happy én met een prachtige tanning de deur uitgaat.

Hoelang geniet ik van een spraytan?

Een spraytan blijft tot 10 dagen op je huid.

Probeer de volgende tips na je tanning zeker toe te passen om zo lang mogelijk te genieten van je kleur:
  • Gebruik bij het wassen sulfaatvrije zeep,
  • Dep na het douchen je huid droog, vermijd wrijving met je handdoek,
  • Hydrateer dagelijks je huid,
  • Zwem niet voor het douchen
Spraytan

Wanneer mag ik na een spraytan douchen?

Je mag al 2 uur na je afspraak douchen en je tanning afspoelen. Dit komt omdat de Moroccan Tan producten gebruik maken van een specifieke technologie waarbij het DHA ingesloten wordt in de toplaag van je huid.
Bij het douchen verwijder je de directe kleurstoffen, terwijl in de hoornlaag de kleurontwikkeling doorgaat. Zorg ervoor dat je de spraytan enkel afspoelt zonder zeep te gebruiken.
Wanneer de spraytan te lang op je huid blijft, ontwikkelt de kleur net iets te sterk wat een onnatuurlijk effect als resultaat geeft. Probeer daarom maximum 8 uur na je afspraak de tanning af te spoelen.
Na het douchen hydrateer je je huid. Idealiter gebruik je na je tanning de Moroccan Tan producten. Deze zorgen ervoor dat je kleur langer blijft behouden.

Hoe bereid ik mij voor op een spraytan?

  • Scrub je huid zachtjes de dag voor je spraytan. Zoek je nog een scrub, dan is de Moroccan Tan Exotic Primer Exfoliator Scrub ideaal voor je,

  • Draag losse en donkere kledij en schoenen op de dag van je afspraak,
  • Breng bij regen een paraplu mee,
  • Draag geen make-up, parfum, deodorant of crèmes.

Is een spraytan écht veilig?

Ja hoor, geen reden tot paniek. Hier en daar zie je artikels opduiken waarbij DHA (dihydroxyaceton) in twijfel wordt getrokken. Dit is het ingrediënt dat voor je stralende kleur zorgt.

Laten we het even iets technischer bekijken. DHA is afkomstig uit suikerriet en reageert met de aminozuren uit je bovenste huidlaag. Daardoor ontstaat er een chemische reactie, beter gekend als de Maillardreactie. Deze reactie bepaalt je kleur en zorgt ervoor dat een tanning er bij iedereen anders uitziet.

De Europese wetgeving die we als heel streng ervaren, geeft echter aan dat er geen bewijzen zijn dat DHA schadelijk voor je is. De Moroccan Tan producten die ik bij Beau-Vie gebruik zijn ook afgestemd op deze wetgeving en bevatten maximum 10% DHA.

Jij stapt na een spraytan happy buiten en als bonus zie je er meteen slanker en gladder uit.

Maak hier je spraytan afspraak